Štědrovečerní večeře pro ty, co nejí maso

V aktuálním čísle magazínu GALERIE V vám v sekci
s recepty přinášíme několik bezmasých receptů pro štědrovečerní stůl. Co si ale třeba připravit
na Boží hod či na Štěpána, kdy je zvykem si pochutnávat na drůbeži? Máme pro vás netradiční tip!

Připravte si luxusní houbový burger! Zasytí vás, houby jsou tradiční českou vánoční surovinou a ještě si pochutnáte.

Recept je poměrně snadný. V Albertu ve Vaňkovce seženete:

  • žemli
  • houby shitake
  • balení žampiónů
  • balení sýru čedar
  • 0,5 kg brambor
  • 6 ks vajec
  • cherry rajčátka
  • salát
  • kečup Heinz
  • česnek
  • šalotku
  • kmín
  • citrón
  • bazalku
  • petrželku
  • tymián

 

Příprava:

Nejdřív brambory oloupejte, pak nahrubo nakrájejte jako na hranolky, posypte mořskou solí a dejte péct na plech.

Na pánvi orestujte stroužky česneku, houby shitake zbavené nožiček, nakrájené žampiony, šalotku a kmín. Směs pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete.

Směs nechte chvíli povařit a pak přidejte ještě kousek másla, nakrájenou bazalku, petrželku a tymián. Promíchejte a odstavte.

Na pánvi z jednoho vejce připravte klasické volské oko.

Žemli rozkrojte, nechte trochu rozpéct v troubě nebo na toustovači. Pak do ní dejte salát, směs hub, plátek čedaru, připravené vejce a kečup.

Opečené brambory jsou klasickou, ale velmi chutnou přílohou.

Přejeme sváteční dobrou chuť!

zdroj: Shutterstock


Další články

Domácí svařák a punč: recept na…

Za oknem už se setmělo, shon pracovního dne je za námi. Čím si… Čti více

Petra, kráska z obálky našeho magazínu

Je krásná, ale profesionální modelka to není, zvládne i nejsložitější… Čti více